For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl

HELAAS IS DEZE BIJEENKOMST VOLGEBOEKT. We nodigen u van harte uit voor het samen bekijken van de documentaire Verdacht, over etnisch profileren. Na de documentaire is er een gesprek met de zaal met documentairemaakster Nan Rosens, onder begeleiding van Dionne Abdoelhafiezkhan van Controle Alt Delete.

Detail Summary
Date 18 October 2018
Time 17:00 - 18:45
Location Amsterdamse Academische Club (AAC)

Verdacht

Afgelopen vrijdag ging de documentaire Verdacht in première op het Nederlands Film Festival. De documentaire laat 14 Nederlanders aan het woord. Zij hebben uiteenlopende beroepen (installateur, leraar, advocaat, militair, politieagent) en verschillen in leeftijd en in afkomst. Ze hebben één overeenkomst: de politie wil regelmatig van ze weten wat ze hier doen, waar ze naar toe gaan en hoe ze heten. Verdacht is een indringende documentaire waarin de kijker ervaart hoe het voelt om bij voorbaat verdacht te zijn.

Na afloop van de documentaire (50 minuten) zullen documentairemaakster Nan Rosens en Jair Schalkwijk van Controle Alt Delete met u in gesprek gaan over de documentaire. Dionne Abdoelhafiezkhan van Controle Alt Delete modereert dit gesprek.

Over Controle Alt Delete

Verdacht is een KRO-NCRV 2Doc documentaire van Nan Rosens, gemaakt in samenwerking met Controle Alt Delete, een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor een politie voor iedereen. Vóór eerlijke en effectieve politiecontroles, maar tegen etnisch profileren.
Voor meer informatie kunt u de website bekijken.

Over de sprekers

Nan Rosens vertelt levensechte, waargebeurde verhalen in beeld, geluid en tekst. Ze maakte aansprekende televisie-documentaires voor bijvoorbeeld KRO-NCRV 2Doc en boeiende (beeld)artikelen voor onder meer Psychologie Magazine. Zie voor haar complete werk haar website.

Jair Schalkwijk is maatschappelijk kritisch, betrokken en bevlogen en heeft rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de UvA en de VU in Amsterdam. Jair is mede-initiatiefnemer van ‘Controle Alt Delete’. Hij onderzoekt de politie en het huidige beleid, schrijft hierover voor de website en sociale media, traint jongeren over hun rechten op straat en zoekt naar manieren om nieuw beleid te implementeren en te monitoren.

Dionne Abdoelhafiezkhan is het gezicht van Controle Alt Delete. Ze heeft jarenlange ervaring in het organiseren en bedenken van concepten die organisaties en mensen dichter tot elkaar brengen. Tijdens haar master bedrijfskunde richtee ze op 22-jarige leeftijd haar eigen organisatie (Hi5) op, wat nu IZI Solutions is.

Blijft u eten?

Na de bijeenkomst serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 15 euro.
Een heerlijke verse huisgemaakte schotel voor een vriendelijke prijs en de mogelijkheid op tijd te vertrekken. Leden ontvangen 15% korting.

Programma donderdag 18 oktober

17:00 uur inloop
17.30 uur start documentaire
19.00 einde
Aansluitend diner (optioneel)

Amsterdamse Academische Club (AAC)
Amsterdamse Academische Club (AAC)

Room Amsterdamse Academische Club

Oudezijds Achterburgwal 235
1012 DL Amsterdam